Boxplansessies: stap voor stap naar een kraakhelder betoog, ook met een groep

Het boxplan maakt complexiteit beheersbaar en iedereen draagt bij

Kijk voor meer informatie ook hier. Door de klik gaat u naar de site van Your Point waar ik partner ben.

Het mooiste is natuurlijk om bij het begin te beginnen:
1. doelstelling formuleren: wat moet de tekst in het hoofd van de lezer teweeg brengen?
2. het betoog ontwerpen met het boxplan: afstemming op de lezer, materiaalselectie, ordenen, aanscherpen;
3. dan pas schrijven: dat is dus de uitwerking van het boxplan uit fase 2.

Ik begeleid al meer dan 15 jaar professionals (en ook studenten en promovendi) bij het opzetten van een helder betoog. Het enige wat we daarvoor nodig hebben is een muur, een pak geeltjes en een stift - of via het whiteboard in Zoom. Het kan individueel, maar ook in een groep tot ca. 8 deelnemers.

Op een slimme manier knippen we het basismateriaal voor uw tekst op in betekenisvolle gedachten. Die zetten we in een logisch verband, we testen alternatieven, scherpen aan en toetsen voortdurend aan de doelstelling of we op de goede weg zitten. Meestal ligt er in een paar uur een boxplan waar u mee verder kunt. Op deze manier kan iedereen bijdragen, alle bijdragen worden gewikt en gewogen en krijgen hun plek in het geheel. Zo bereik je samen scherpte én draagvlak: iedereen staat achter het resultaat en dat maakt het vervolg een stuk soepeler.

Toepassingen: beleidsnota's, beslisdocumenten, adviezen, scripties, proefschriften, offertes, opleidingsmateriaal, cursusontwerp, onderzoeksverslagen, rapportages. Wilt u weten of uw tekst ook te boxplannen valt? Bel of mail even.